Vezető tanácsadás - a siker fejben dől el?

A marketing a jó terméknél és a jó vállalatvezetésnél kezdődik...

A vevők megérzik, ha a cégeddel valami baj van. Ha nem tartod eléggé össze a szálakat, vagy ha az alkalmazottaid nem elég rátermettek, vagy valamit nem találtatok ki rendesen. Ez előbb vagy utóbb meglátszik a bevételeken is, és ilyenkor nem használnak a klasszikus marketing eszközök sem. 

Marketing tanácsadóként számtalanszor tapasztaljuk azt, hogy a cégnek nem marketing tanácsadásra van szüksége, hanem vállalatvezetői tanácsadásra. A siker fejben dől el, ezért időnként ott is rendet kell rakni.  Ahogy az ember időnként elmegy orvoshoz, fogorvoshoz akkor is, ha nincs semmi baja, ugyanúgy időnként szüksége van a cégednek is egy alapos átvilágításra, különösen stratégia alkotás előtt.

Ilyenkor bele kell nézni a tükörbe, mutasson az bármit. Azt a tükröt, mellyel a céged erősségeit és lehetőségeit vizsgáljuk, SWOT analízisnek hívják, ám ezek mellett megnézzük a vállalkozás hátrányait és a lehetséges veszélyforrásokat is. Javasolt, hogy ezt a tükröt egy tanácsadó tartsa, hiszen egy olyan független személy, aki nem része a meglevő hierarchiának, könnyebben látja át a folyamatokat, és képes olyat is észlelni, amit „belülről” nem lehet. Észreveheti a valós veszélyforrásokat, illetve kiterjedt tapasztalatai révén könnyen relativizálja a céget, ad jó tanácsokat.

Az erősségek, lehetőségek precíz feltárása is épp olyan fontos, hiszen ez adja majd a muníciót a stratégiának.

Az „átvilágítás” során feltárt erősségeket, azaz az értékeket kell majd a kommunikáció fókuszába állítani. Ilyen értékek lehetnek a biztonság, a pontosság, a megbízhatóság, vagy az esetenként kivételes szakértelem.


Ajánlat

Hogyan segíthetünk abban, hogy hitelesen erőt és megbízhatóságot sugározzon magából a céged?

  • céged működésének, termékeidnek a megismerése, egy órás ingyenes konzultáció (lásd ajánlatunkat >>>)
  • piackutatás (lásd a részletes lehetőségeket >>>)
  • cégműködés átvilágítása
  • minőségbiztosítási rendszer átvizsgálása
  • SWOT analízis
  • stratégiai tervezés facilitálása
  • vezetői coaching
  • kommunikációs tréning
  • csapatépítés

Egyéni ajánlatcsomagért és árajánlatért keress minket!

Írj emailt a halasi.a@in4media.hu-ra és mi 24 órán belül válaszolunk!
Vagy hívj bennünket a +36-30-9-457-634-s számon.

 

Ha a fenti szolgáltatásokkal kapcsolatban bármilyen kérdésed, megjegyzésed van, vagy ajánlatot szeretnél kérni, tedd meg bátran: